ЗОВ ЗА ПОМОЩ! – Анджелика Стефановска

Анджелика Стефановска
е на 9 години с постоянен адрес гр.,София ул. Народно хоро № 28, ЕГН 0546216817.
Когато казваше първите си думи и правеше първите си крачки след поставена ваксина и остро вирусно заболяване отключи тежък диабет и е на инсулинова помпа. Спря да говори и ходи. С много упражнения, масажи, физиотерапия и други лечения успява да проходи.
Болката ни е, че до този момент не издава нито дума, а издава само звуци, изостава с развитието си и има аутистично поведение. Консултирана е с педиатри, невролози, генетици, психиатри и психолози, като са изпълнявани всички техни наставления. Направени са всички възможни изследвания, с нея работят логопеди, психолози и кинезитерапевти.
Но осезателна промяна в поведението на детето настъпва едва след програма, проведена в Научно- изследователския център по делфинотерапия в град Севастопол, Украйна. Специалистите твърдят, че делфинът усеща болните места и действа на централната нервна система. Прави истински чудеса при деца с мозъчни увреждания. При нас чудеса не станаха, Анджелика не проговори, но стана по-контактна, по-концентрирана, по-забавна. Лекуващият лекар в делфинариума ни препоръча да продължим лечението. Преди 2 години подадохме документи за лечение в делфинариума в Мундомар, Испания и преди няколко дни получихме съобщение, че Анджелика е одобрена за провеждане на лечение през месец май тази година. Отново сме с много голяма надежда, мечтаем и нашето момиченце да бъде като всички здрави деца. Но за неврологичните проблеми на детето, за консумативите на инсулиновата помпа ежемесечно са необходими над 1600 лева, сума с която семейството ни не може да се справи. Всяка, дори у мъничка подкрепа за нас означава много.
От сърце благодаря на всички хора, които помагат, за да стигне при нас така нужната помощ.
Нашата банкова сметка е Societe Generale Експрес банк
IBAN : BG41TTBB94001525177499
SWIFT: TTBBBG22
Ася Кирилова Портарска- Стефановска

С уважение и благодарност
Ася Портарска-Стефановска

DSC00108 2

BESTÄTIGUNG

Benidorm, den 20.01.2015
Sehr geehrte Familie von

STEFANOVSKA Andjelika

hiermit bestätigen wir Ihnen die Teilnahme Ihres Kindes an der
Delphin- Assistierten Therapie in MUNDOMAR, Benidorm, Spanien.

Die für Sie ausgewählte Therapiewoche ist von:
Montag, den 18.05. bis Samstag, den 23.05.2015, um 11.00 Uhr.

Am Montag, den 18.05.2015 findet um 13.15 Uhr im Papageienhaus neben dem Restaurant in Mundomar ein Informationsgespräch über das Thema Delphin- Assistierte Therapie statt. Um einen reibungslosen Ablauf zu gewährleisten erwarten wir Ihre Teilnahme.

Ich freue mich auf Ihren Besuch und verbleibe mit sonnigen Grüßen,

Camino Herreros Paris
Branko Weitzmann
Abteilung für Delphin- Assistierte Therapie
MUNDOMAR , Benidorm, Spanien

PS. Bitte lesen Sie auch die Information zum Ablauf der Therapie im Anhang.

You may also like...